Skip to main content

Měny a konverze

V této sekci nastavení máte možnost vybrat a změnit výchozí měnu, ve které bude pokladna primárně pokladna pracovat. Pokud vyžadujetepotřebujete prácipracovat s další dodatečnuvícenou,nami, vybertemůžete jinastavit v položcedvě alternativní měny. U každé z nich je třeba nastavit požadovaný kurz.

Pokud druhá alternativní měna aje nastavtestejná aktuálníjako kurz.první nebo primární měna, nebude tisnuta.

NásledněAplikace aplikacepoté na účtence tisknevytiskne jakceny v primární takměně a současně provede přepočet na obě alternativní měnu.ny.

V

Screenshot from 2024-03-11 12-22-47.png

přehledu

 prodeje uvidíte rozdělení tržeb podle měny.

Nastavení přepočtu kurzu

Kurz je nutné nastavit na základě kombinace, která měna je primární a která alternativní. Pokud je primární měna CZK a alternativní např. EUR, je nutné zadat kurz např. 0.039130.

Důvodem je že výpočet se provádí násobením - tedy pokud se z CZK má vypočítat hodnota v EUR, provede se násobení kurzem. Tzn. při prodeji 100 Kč x 0.039130 = 3.90 EUR

Naopak, pokud je primární měna EUR a občasně používáte prodeje v Kč, nastavte kurz např. 25.55. Tím dojde k vynásobení částky a zobrazení správné hodnoty v Kč.

Tip: Kurz si můžete zjistit např. i pomocí Google vyhledáním 1 CZK in EUR

Bitcoin platby

Aplikace umožňuje mimo jiné platbu Bitcoiny. Pokud se rozhodnete funkci využívat, je nutné ji povolit v používaných platebních metodách. Jestliže je platba bitcoiny povolena, v nastavení měny zadejte aktuální kurz a adresu Vaší Bitcoin peněženky.